Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са победителите в третият кръг от националния рали шампионат на България – рали „Твърдица“. Двамата поведоха още от самото начало на надпреварата, като до самият и край бяха безгрешни.

Техните преки конкуренти за победата Тихомир Стратиев и Еди Сивов, отпаднаха в прехода преди старта на последната отсечка. Причината е повреда в горивната помпа на наетия от тях Ford Fiesta Proto.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_20190721_121618.jpg

Освен качването си на подиума при завръщането в националния шампионат, Петър Гьошев и Димитър Спасов успяха да върнат широките усмивки на феновете край трасетата с атрактивните си минавания. Те спечелиха второто място в генералното класиране и победата в RC4. Даниел Попов и Ангел Башкехайов бяха плътно зад тях, но 22 секунди не достигнаха на екипажа на АРТ Рейсинг за успешна атака в края на втория ден.

На четвърта позиция в генералното класиране, трето в 2WD и на първо място в RC3, завършиха Антон Титов и Динко Георгиев с изоставане от почти 30 секунди от Попов/Башкехайов и с аванс от 22.2 секунди пред най-добре представилият се сливенски екипаж Дилян Станков/Йордан Йорданов. В едва второто си рали зад волана на Peugeot 208 R2 Станков/Йорданов показаха доста добро темпо, но грешката им при първото преминаване на етапа „Предела“ ги лиши от по-предно класиране.

Огнян Герджиков и Николай Китанов завършиха на шесто място в генералното класиране и на трето в RC3, което отново ще им донесе хубави спомени от рали „Твърдица“.

Младата надежда на Боила Автомоторспорт Харалампи Леков завърши на седмо място в генералното подреждане, а опитът на Янаки Янакиев му донесе и много ценни съвети по пътя към първия му финал в кръг от националния шампионат . Те си тръгнаха от Твърдица с първото място в E1.

Никола Мишев/Явор Брънков, Емил Денев/Богомил Ненов и Петър Христозов/Динко Иванов затварят челната десетка. Пълното класиране можете да намерите на results.bg

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_20190721_150754.jpg