Силна конкуренция за призовите места в клас RC 4 се оформя след последните постъпили заявки за участие в рали „Твърдица-Елена“. Днес, към вече регистрираните за участие Дилян Станков / Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2) и Денис Станчовски / Явор Брънков (Peugeot 208 R2), се присъединиха екипажите на Никола Мишев / Янаки Янакиев (Peugeot 208 R2) и Христо Атанасов / Марин Иванов (Citroen C2).

След отличното си представяне в откриващият кръг на румънският рали шампионат Мишев и Янакиев ще търсят ново добро класиране. Двамата вече натрупаха ценен опит на асфалт в конкуренцията на румънските си колеги, завършвайки на втора позиция в клас RC 4 и четиринадесета в генералното подреждане.

Христо Атанасов и Марин Иванов се завръщат в битката за призовите места в класа и при автомобилите с един двигателен мост, след като им се наложи на два пъти да отремонтират двигателя на техния Citroen C2. Първата неволя за екипажа дойде в последната 33-километрова отсечка на Монбат Рали Сливен през миналата година, а след това се стигна до проблем и при дино настройките на агрегата.

С заявките на Мишев / Янакиев и Атанасов / Иванов броят на автомобилите в клас RC 4  достигна 5.