16-то рали „Твърдица-Елена“, с което ще се открие борбата в националния рали шампионат за сезон 2020, ще запази основата на своя формат, въпреки решението на Община Елена да не разреши провеждането на състезателни етапи на територията си. Организаторите на ралито ще скъсят планираната за най-дълга отсечка в надпреварата „Елена-Твърдица“ (28,27 км.), като тя ще стартира от местността Предела и ще бъде с дължина 15,93 км. По този начин ще се запази формата от три етапа, които ще се карат в съботния ден – „Чумерна“ (9,83 км.), „Качулка“ (14,50 км.) и „Предела“.

Другите промени в програмата на рали „Твърдица-Елена“ 2020 са свързани с изключването на градският супер-специален етап „Твърдица“ и официалното откриване на надпреварата, като това решение е продиктувано от желанието на местната администрация в Твърдица да няма струпване на много хора и повишаване на риска за избухване на огнище от Covid-19.

Всички документи за състезанието, което ще се проведе на 7-8 август, са обновени и могат да бъдат намерени на официалния уеб сайт на ралито.

Почти всички подали заявка за участие екипажи потвърдиха отново своето желание да стартират в състезанието, като няма да е необходимо да изпращат отново формуляр за участие. За всички останали, които искат да се включат в 16. Рали „Твърдица-Елена“ е налична формата за заявка, а крайният срок за регистринане за участие е 12 ч. на 3-ти Август (понеделник).