Районната здравна инспекция в гр. Сливен одобри провеждането на рали „Твърдица-Елена“ 2020, първи кръг от Българският рали шампионат за тази година. Състезанието ще се проведе при спазване на мерките за социална дистанция от 1,5 метра и носене на маски при посещаване на щаба на състезанието, който ще бъде в административната сграда на Картинг писта „Тодор Славов“.

Организаторите на състезанието са предвидили използването на форма за извършване на електронна административна проверка, която ще бъде публикувана в понеделник на сайта на рали „Твърдица-Елена“. Електронният формуляр ще бъде в PDF формат и ще предостави възможност на всеки един записал се за участие екипаж да направи своята административна проверка без да се налага да посещава на място щаба, прикачвайки сканирани копия на всички изискуеми документи, като единствено ще получи своите материали за опознаване и участие в състезанието от секретариата.

Заради динамичната промяна на ситуацията с пандемията от Covid-19, рали „Твърдица-Елена“ бе веднъж отложено и се наложи редактиране на част от маршрута му, но с положителното становище от РЗИ Сливен вече няма пречка за неговото провеждане на 7-8 Август.