Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са новите лидери след края на днешните съботни сутрешни минавания от рали „Твърдица“. Екипажът на АСК „Мегапорт“ започна състезанието в петък с малшанс, след като спукаха гума още в първия етап. Днес задачата им не бе никак лесна заради голямато изоставане което натрупаха.

В крайна сметка Ангелов и Гаджев спечелиха първите две етапни победи за деня оглавявайки временното класиране с аванс от 7.9 секунди.

Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo IX) за съжаление не успяха да задържат лидерската си позиция от вчера. Въпреки всичко, шуменския екипаж продължава да се представя на ниво. Техния аванс спрямо третите Георги Василев и Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX) е от над минута. Сливенския екипаж на „Дианел Рейсинг“ за в момента е бетонирал мястото си на стълбичката.

Най-бързия екипаж с автомобил с един двигателен мост е този на Денис Станчовски/Явор Брънков (Peugeot 208 R2), които успяха да се изкачат на четвъртата позиция след края на днешните сутрешни минавания. Лидерите в клас RC4 са в пряка битка срещу Георги Янков/Цветан Балджиев (Mitsubishi Lancer Evo IX), които от своя страна са лидерите в Е1.

Намиращите се на второ място в клас RC4 Дилян Станков/Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2) успяха да излязат пред Антон Титов/Динко Георгиев (Peugeot 208 R2). Битката между двата екипажа ще продължи да бъде толкова жестока и през следобедните минавания, след като разликата между двата екипажа е от 4,7 секунди.

Челната десетка във временното генерално класиране след края на днешните сутрешни съботни минавания се затваря от Тодор Атанасов/Владимир Ичиренски (ВАЗ 2108), Динко Иванов/Живко Желев (Citroen C2 R2) и Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (BMW 1 series).

Следобедните втори минавания стартират в 13:40 часът. Времената на живо можете да следите от тук.