Двадесет и пет екипажа подадоха своите заявки за тазгодишното 18-то издание на рали „Твърдица“. Състезанието, което ще се проведе в края на седмицата открива сезона на националния рали шампионат.

Сред подалите заявки за участие личат имената на миналогодишните рали шампиони Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo). Те ще преследват своята пета рекордна победа в твърдишното рали, като през тази година тази задача ще бъде изключително трудна за тя. Техни преки конкуренти и много сериозни претенденти за победата ще са Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) и Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 R5), които през този сезон показват сериозна скорост и жажда за победи.

Интересна ще е и борбата при автомобилите с един двигателен мост, където впечатление правят имената на трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева, която отново ще разчита на Георги Аврамов и новия им автомобил Opel Corsa Rally4. Сериозна конкуренция я очаква в лицето на Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4). Денис Станчовски/Недялко Сивов (Peugeot 208 R2) също ще допринесат за това борбата в клас RC4 да е интересна за зрителите.

През тази година рали „Твърдица“ е с дължина от 81 състезателни километра разделени на 9 специални етапа. Дебют в маршрута на състезанието правят и два нови специални етапа „Баня“ (5,01 км) и „Бинкос“ (6,42 км). Публиката и гостите на рали „Твърдица“ 2023 ще могат за втора поредна година да се насладят на атрактивното каране на пилотите и в супер специалния етап „Тодор Славов“, който вече традиционно се провежда по тъмно.

RTV2023_Entry-List_V2